Άρθρα Online

Γενικά θα μπορούσα να πω ότι το γράψιμο για μένα είναι ανάγκη. Όταν στρεσάρομαι, όταν ονειρεύομαι, όταν βλέπω πράγματα να συμβαίνουν γύρω μου, το γράψιμο είναι η διέξοδός για πολλά από αυτά που, αν κρατούσα μέσα μου επ’ άπειρον, θα έκαναν το κρανίο μου να εκραγεί. Αυτό δεν σημαίνει αναγκαστικά πως ό,τι μου συμβαίνει γίνεται ιστορία, διήγημα ή οτιδήποτε άλλο και σεκαμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι η προσωπική μου ζωή και τα βιώματά μου παρουσιάζουν αρκετό ενδιαφέρον, ώστε να τα διαθέσω προς δημόσια κατανάλωση στο internet.

Αντ’ αυτού, τα όποια συναισθήματα, ιδέες και απόψεις ουρλιάζουν για εκτόνωση, γίνονται καύσιμο για τη συγγραφική μου μανία, οπότε πιάνω θέματα που με ενδιαφέρουν στην εκάστοτε περίπτωση και τους δίνω να καταλάβουν. Αυτή είναι για μένα μια από τις αρετές του internet και των blog: αν η συγγραφή άρθρων επί πληρωμή (π.χ. σε έντυπα) καλύπτει ένα κλάσμα αυτής της ανάγκης, τα προαναφερθέντα παρέχουν άπλετο χώρο για όλα τα υπόλοιπα.

Εδώ λοιπόν θα βρείτε links για την (σχεδόν) άκρατη αρθρογραφία μου στο internet:

Shinjuku Express (20-04-2005 με 18-01-2007): εδώ ξεκίνησε η θητεία μου στο COMICDOM όπου πρακτικά μου δόθηκε η δυνατότητα να δημιουργήσω μια τακτική στήλη και το απόλυτο ελεύθερο να τη γεμίζω με ό,τι επιθυμώ, κατά προτίμηση σχετιζόμενο με τον κόσμο των comics. Η επιλογή μου ήταν βεβαίως το κομάτι του Μέσου αυτού που σχετίζεται με την Ιαπωνία.

Comicdom Reviews & Comicdom Files (μέχρι το 2008): στο καθένα από τα link μπορείτε να βρείτε κριτικές για comics που είχαν πρωτοκυκλοφορήσει την αντίστοιχη περίοδο και σε παλαιότερες εποχές αντίστοιχα. Το τελευταίο δημοσιεύτηκε στις 23-10-2008. Από τα τέλη του 2008 το COMICDOM έγινε blog αντί για site.

Comicdom Blog (07-12-2008 με… όποτε): εδώ θα βρείτε όσα άρθρα έχω γράψει στην blog ενσάρκωση του COMICDOM, όπου κατά 95% κάθε εβδομάδα έχω και κάτι καινούργιο. Βεβαίως το blog ανανεώνεται καθημερινά με κείμενα από όλα τα μέλη της συντακτικής ομάδας.

J-Rock Revolution (2008): εδώ είχα μια δυστυχώς σύντομη συνεργασία με το webzine (online περιοδικό) του συγκεκριμένου site, το οποίο ειδικεύεται σε θέματα σύγχρονης ιαπωνικής μουσικής. Τα άρθρα μου είναι στα Αγγλικά και είναι τα ακόλουθα:

J-Rock Where You Live – Athens, Greece: ένα άρθρο σχετικά με το νέο τότε ρεύμα της σύγχρονης ιαπωνικής μουσικής στην Ελλάδα και ανασκόπηση της πορείας που οδήγησε στην έξασρση ενδιαφέροντος σχετικά με την Ιαπωνία.

Exiled J-Rock – A Profile of Lamia Cross: άρθρο σχετικά με το γαλλο-ιαπωνικό συγκρότημα Lamia Cross, το οποίο δραστηριποιείται στη Γαλλία.

Exclusive Interview With Ryo Fujimura: συνέντευξη με τον, τότε καλεσμένο στην Ελλάδα, Ryo Fujimura του ιαπωνικού συγκροτήματος AciD FLavoR.

Easy Subjugation: blog που ξεκινήσαμε στα Αγγλικά με τον παλιό μου φίλο, Μανώλη Ποτετσιανάκη. Είναι ένα blog ποικίλης ύλης, όπου ο καθένας μας συνεισέφερε ελεύθερα με θέματα σχετικά με τα ενδιαφέροντά του. Από μια εποχή και ύστερα το συνέχισα μόνο εγώ.

Otaku Lens: blog στα Αγγλικά με θέμα τη σύγχρονη ιαπωνική κουλτούρα, ειδικότερα όπως αυτή εμφανίζεται στην Ελλάδα. Περιέχει εκτενέστατο φωτογραφικό υλικό που τραβήχτηκε στις ποικίλες εκδηλώσεις (κυρίως τα περίφημα J-party) που έχουν λάβει χώρα μέχρι σήμερα.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: