Εκεί… και Πάλι Πίσω

Αυτός, όπως αναμφίβολα αναγνώρισαν όσοι ασχολούνται με το αντικείμενο, είναι ένας από τους πολλούς τίτλους του βιβλίου που έγραψε ο Bilbo Baggins στο τέλος του HOBBIT, όταν είχε πια επιστρέψει από το ταξίδι του με τους Νάνους και τον αρχηγό τους, τελευταίο Βασιλιά Κάτω από το Βουνό, Thorin Oakenshield. Δυστυχώς, ο τίτλος άπτεται και της κατάστασης με μια από τις πιο πολυαναμενόμενες (τουυλάχιστον από εμένα) ταινίες του Hollywood, ήτοι τη μεταφορά του HOBBIT στη μεγάλη οθόνη.

Όταν είχα πληροφορηθεί, έχοντας μόλις δει το HELLBOY II: THE GOLDEN ARMY ότι ο Guillermo del Toro θα το σκηνοθετούσε, καθώς και ότι ορισμένοι βασικοί ηθοποιοί του LORD OF THE RINGS θα ενσάρκωναν πάλι τους χαρακτήρες τους, αυτόματα είχα στην ατζέντα μου κάτι θετικό που θα συνέβαινε το 2011, ακόμα και εάν ο κόσμος τελείωνε το 2012. Δυστυχώς, οι πρόσφατες εξελίξεις δείχνουν ένα διαρκές… μπρος-πισω [sic] το οποίο οδηγεί με σχεδόν μαθηματική ακρίβεια στο συμπέρασμα ότι η ταινία αυτή, αν δει ποτέ τη μεγάλη οθόνη, θα πρέπει να περάσουν ακόμα αρκετά χρόνια και σίγουρα δεν θα είναι αυτό που είχε σχηματιστεί στο μυαλό μου. Ο del Toro αποσύρθηκε από σκηνοθέτης της ταινίας, ο Jackson έχει πολύ σοβαρά προβλήματα με τα σωματεία ηθοποιών (Screen Actors Guild και International Federation of Actors) και υπάρχουν ακόμα ένα σωρό άλλα προβλήματα νομικού και οικονομικού τύπου.

Οπως φαίνεται, το HOBBIT μπορεί να παραμείνει ένα ακόμα από τα μεγάλα “What If’ s” του κινηματογράφου, το οποίο με θλίβει ιδιαίτερα, καθώς εξακολουθώ να το θεωρώ το καλύτερο από τα βιβλία του καθηγητή Tolkien, καθώς και το ανάγνωσμα της παιδικής μου ηλικίας που φέρει μεγάλη ευθύνη για το είδος του ανθρώπου που είμαι.

Α.Μ.

Υ.Γ. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τα προβλήματα του HOBBIT εδώ και να ενημερώνεστε για τις όποιες εξελίξεις εδώ. Για ένα εκπληκτικό video με μοντάζ από το HELLBOY II και το “Mein Herz Brennt” ττων Rammstein, πηγαίνετε εδώ (έχουν κάνει disable το embedding). Τέλος, απλά δείτε τι έφτιαξε στην πίσω αυλή για τα παιδιά του αυτός ο απίστευτος τύπος!

4 Comments

 1. Wabbit said,

  September 30, 2010 at 02:37

  Ah that’s so bad. I was really looking forward to it >_<

  • Wabbit said,

   September 30, 2010 at 02:41

   Besides, για πόσο νομίζουν ότι μπορούν να το καθυστερούν χωρίς να πρέπει να έχουν σοβαρές αλλαγές μετά…θέλω να πω, ορισμένοι βασικοί ηθοποιοί που ΠΡΕΠΕΙ να είναι και σε αυτήν την ταινία όπως ο McKellen δεν είναι δα και παιδαρέλια

 2. speedxgrapher said,

  September 30, 2010 at 04:58

  Αυτό κι αν με τρώει… Είπα να μην το πω, αλλά δεν παύει να είναι αλήθεια. Άλλωστε και στο Harry Potter πέθανε ο αρχικός Dumbledore και μετά έφεραν τον άλλο που ήταν πολύ μούφα (όχι δηλαδή ότι οι ταινίες μετά το Azkaban έλεγαν τίποτα, αλλά λέμε).

  • Wabbit said,

   September 30, 2010 at 11:31

   THIS x 1000

   Ο Richard Harris ήταν Ο Dumbledore…Αλλά δεν πιστεύω ότι και ο Gabmon ήταν κακός. Ήταν kαι πιο τσαχπίνης και μπορούσε να αντεπεξέλθει σε κάποιες σκηνές δράσης xD

   Αν και πιστεύω ότι μια πιθανή αλλαγή του Gandalf θα ήταν ακόμα χειρότερη (να είναι καλά ο άνθρωπος, τον γλωσσόφαγα :O )


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: