Ο Καιρός στη Moria

Καλησπέρα σε όποιον τυχαίνει να μπαίνει ακόμα εδώ. Παρά τις αγνές προθέσεις μου (με τις οποίες, ως γνωστόν, είναι στρωμένος ο δρόμος για την Κόλαση), δεν κατάφερα να επιστρέψω στην blogόσφαιρα κατά / μετά τα Χριστούγεννα. Οι λόγοι πολλοί: κάποιοι  καλοί, κάποιοι κακοί, κάποιοι ηλίθιοι και κάποιοι ανωτέρας βίας. Στην πραγματικότητα δεν έχει σημασία – σημασία έχει η παρατεταμένη απουσία μου, η αδυναμία μου να κρατήσω διάφορες υποσχέσεις (όπως η ολοκλήρωση του έρημου του αφιερώματος στη Γιορτή Παραμυθιών της Κέας), αλλά και η πρόθεσή μου να επιστρέψω με καλύτερη διαχείρηση χρόνου (όποιος γελάει επειδή με γνωρίζει κατά τι παραπάνω, παρακαλείται να σταματήσει την οχλαγωγία – I am trying, OK?).

Ας δούμε λοιπόν πού βρισκόμουν τόσο καιρό… Η καλύτερη προσέγγιση, όπως λέει και μια φίλη που με αποκαλεί το “Κακό Νανάκι”, είναι στα έγκατα της Moria: κοινώς, ούτε καν στο σπίτι αλλά σε ένα συγκεκριμένο δωμάτιο του σπιτιού, με κλειστά πατζούρια, αλυσοδεμένος στο πληκτρολόγιο και ανίκανος να blogάρω. Τι έκανα λοιπόν; Θυμάστε την Φθινοπωρινή Ατζέντα; Ε, κάποια πράγματα από τη λίστα ολοκληρώθηκαν, κάποια άλλα όχι και ενδιαμέσως υπήρξαν διάφορα άλλα πράγματα, όπως η πρώτη μεγάλη εκδήλωση της Ε.Λ.Σ.Α.Λ., η συγγραφή ενός αστυνομικού διηγήματος για μια συλλογή με συγκεκριμένες προδιαγραφές (περισσότερα σε έναν-δυο μήνες) – μια από τις πιο επίπονες διαδικασίες στις οποίες έχω υποβάλλει τον εαυτό μου -, το Top 100 of the 90s στο COMICDOM (εδώ η πλήρης λίστα των άρθρων, αντίστροφα από το 100 και εδώ το δικό μου στη δεκάδα για το SANDMAN) και διάφορα άλλα, όχι τόσο ενδιαφέροντα.

Σαν απολογισμό του Φθινοπώρου, ας πούμε τα ακόλουθα: τέλειωσα τις αξιολογήσεις που είχα για το Μετάιχμιο και τώρα βρίσκομαι με πολύ περισσότερες για τον προσεχή ενάμιση μήνα, τέλειωσα το αστυνομικό διήγημα (και προγραμματίζω ένα νέο), δεν τέλειωσα τις μεταφράσεις μου (smack on the head), αισίως διαβάζω το BEFORE THEY ARE HANGED του Joe Abercrombie, και ξεκίνησα το αστυνομικό REAL WORLD της Natsuo Kirino, συνεχίζω να γράφω παραμύθια (to what end, no one knows), έχασα την παράσταση του Γενάρη που έκαναν οι Παραμυθοκόρες (double smack on the head – αλλά δείτε εδώ ένα εξαιρετικό video από διάφορες παραστάσεις τους) και βέβαια συνεχίζω απαρέγκλιτα το board gaming.

Υπάρχουν κι άλλα, αλλά δεν θέλω να σας κουράσω με ανούσια πολυλoγία. Aς ελπίσουμε ότι θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για πολλά ακόμα τις προσεχείς ημέρες και εβδομάδες.

Φιλικά δικός σας,

Α.Μ.

5 Comments

 1. Nerethil said,

  February 17, 2011 at 17:10

  Board gaming!? Did I read those last few lines correctly?

 2. speedxgrapher said,

  February 17, 2011 at 18:09

  Sure did. ^___^

 3. Olgitosk said,

  February 21, 2011 at 13:03

  Did you hear it too??The whisper in the wind??mouhaha
  Found you on my own down here on “Moria dungeons”…!!And Nerethil is happy!!
  Provoke you to write more often …DO IT!

 4. speedxgrapher said,

  February 21, 2011 at 13:19

  Aye-aye Boss.

 5. April 27, 2011 at 05:01

  […] είχα αναφέρει στο Ο Καιρός στη Μόρια και στο MANGAIJIN ~memories~ The Annotated Edition!, τον Γενάρη έγραψα το […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: