Παράσταση Αφήγησης “Η Αργοναυτική Εκστρατεία” στο Μουσείο Νεώτερης Κεραμεικής (05/11/2011)

Πάνε πέντε μήνες, ναι, το ξέρω και δεν μπορείτε να διανοηθείτε τι υπάρχει ακόμα στο backlog του φωτογραφικού μου αρχείου. Σήμερα όμως, μυστηριωδώς, βρήκα έναν κάποιο χρόνο να ασχοληθώ με αυτές τις έρημες τις φωτογραφίες. Έχω να πω ότι η πρώτη μου αντίδραση ήταν (ως συνήθως, όταν βγάζω με την ταπεινή μου μηχανή, σχεδόν υπό σκοτάδι, δίχως flash): “Πωωω, δεν θυμάμαι να δείχνανε τόσο κουνημένες / κακοφωτισμένες / άλλο στην οθόνη της μηχανής”. Φυσικά, διότι η οθόνη είναι κάτι του στυλ 5 x 3 cm.

Τέλος πάντων, ας σταματήσω τη γκρίνια διότι μακάρι να σκάσω από τα νεύρα, οι φωτογραφίες δεν αλλάζουν. Τις πείραξα όσο μπορούσα στο Photoshop και τέλος πάντων, τουλάχιστον φαίνεται το θέμα τους. Πρόκειται για τη αφηγηματική παράσταση “Αργοναυτική Εκστρατεία”, της ομάδας “Μύθος” του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών – αφήγηση με συνοδεία μουσικών οργάνων, τραγουδιού, θεάτρου σκιών και όχι-ακριβώς-κουκλοθεάτρου.  Κάνοντας μια in-medias-res, από φόνο ξεκινά (του αδελφού της Μήδιεας) και σε φόνο επιστρέφει, ακολουθώντας τον δρόμο τον γεμάτο Λιμνιάδες, Δράκοντες και Συμπληγάδες.

Χωρίς άλλη φλυαρία λοιπόν, φωτογραφίες από τη βραδιά…

Αυτά τα ολίγα λοιπόν. Σίγουρα, θα μπορούσα να γεμίσω τις λεζάντες με αποσπάσματα της παράστασης, αλλά η Αργοναυτική Εκστρατεία θεωρώ ότι είναι μάλλον γνωστή και άλλωστε, οι λεζάντες δεν θα μπορούσαν να αποδώσουν τον συνδυασμό της αφήγησης, της μουσικής και των άλλων ευρημάτων που δημιούργησαν το τελικό αποτέλεσμα.

Σας αφήνω τώρα, μήπως κάνω και καμιά δουλειά,

Α.Μ.

2 Comments

  1. driuorno said,

    March 14, 2012 at 16:07

    Reblogged this on BABAJI.

  2. speedxgrapher said,

    March 14, 2012 at 16:17

    Thank you very much. Glad you liked it.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: