Κλωθογυρίσματα και Ταξίδια στο Σκοτάδι

Ήτανε και δεν ήτανε, που λέτε, μια φορά, μια παρέα νεαρών αφηγητών που μαθητεύανε παρέα στου παραμυθιού την τέχνη και ψάχνανε ιστορίες απο ‘δω, διαβάζανε ιστορίες από ‘κει και δώστου ανοίγανε τ’ αυτιά τους, ανοίγανε βιβλία, ανοίγανε κι αυτό το διαβόλου πράγμα το ντερνέτι… ‘Ωσπου μια μέρα, ανοίξανε και τα στοματά τους και μιλήσανε κι αρχίνησαν να λένε κι εκείνοι ιστορίες, πρώτα μεταξύ τους, ύστερα σε λίγους φίλους και γνωστούς κι έπειτα σ’ ανθρώπους που δεν ξέραν κι ύστερα… Ε, πού να σαςτα λέω τώρα; Είναι μεγάλη ιστορία, μα την ακούσαμε κι εμείς και λέμε, “Μωρέ, δεν κάνουμε κι εμείς το ίδιο;”. Τα φέραμε από δω, τα μιλήσαμε από ‘κει και κλώθοντάς τα στου χρόνου τα γυρίσματα, λέμε, “Να μωρέ ένα όνομα, ‘Κλωθογυρίσματα'”.

Ένα μόνο έμενε τώρα – τόπο να βρούμε να κάτσουμε, για σανίδι να σταθούμε, μ’ ανθρώπους από κάτω τις ιστορίες μας να πούμε. Το λοιπόν, ένα βράδυ απόκρυφο, στης Αθήνας μια μυστική γωνιά, βάλαμε τα κεφάλια κάτω και σκεφτήκαμε και να, δύο τόπους βρήκαμε. Αρχή λοιπόν του παραμυθιού, καλησπέρα της αφεντιάς σας κι ελπίζουμε να σας δούμε εκεί…

Ταξίδια στο Σκοτάδι

“Δεν φοβόμαστε το σκοτάδι, αλλά αυτό που κρύβει μέσα του”.

“Ένα ταξίδι χιλίων μιλίων ξεκινά με ένα βήμα”.

Στο σκοτάδι είναι κρυμμένη η γνώση και κάθε ταξίδι ξεκινά με προορισμό την ανακάλυψη. Με πυξίδα αυτές τις αλήθειες, η ομάδα Κλωθογυρίσματα ρίχνει το σκαρί σε σκοτεινά και άγνωστα νερά και σας προσκαλεί να κάνετε το γύρο του κόσμου με μια παρέα νεαρών αφηγητών, ακούγοντας ιστορίες από τόπους μακρινούς, όσο και γνώριμους.

Είσοδος Ελεύθερη

Τις ιστορίες μας θα αφηγηθούμε το Σάββατο, 2 Ιουνίου, στο Ρακαφενείο “Mumm-Ra” (Μπουμπουλίνας 30, Δάσος Χαϊδαρίου) στις 21:30 και την Κυριακή, 3 Ιουνίου στο “Salta Conmigo” (Λεπενιώτου 11, Ψυρρή) στις 20:00.

Θα αφηγηθούν οι: Γεωργία Λαζάρου, Κατερίνα Νάκου, Μαρία Πάντου, Εμανουέλλα Παπακωνσταντίνου, Χρυσάννα Παππά, Ιωάννα Φραγκίσκου, Ανδρέας Μιχαηλίδης.

A.M.

7 Comments

 1. Maria Vrachionidou said,

  May 30, 2012 at 08:09

  Καλημέρα παιδιά! Μπράβο και χίλια μπράβο και καλή αρχή στα Κλωθογυρίσματά σας! (Παρεπιμπτόντως, το όνομα της παρέας σας μου φαίνεται εξαιρετικό γιατί έτσι, χωρίς κανένα συνθετικό με το “παραμυθ-” δεν θα σας μπερδεύει κανείς! Βέβαια εσείς δεν μοιάζει να τα …κλωθογυρνάτε, μάλλον να speedάρετε με χίλια….! Απ’ το πρώτο έτος στο σανίδι, ουάου!) Καλή επιτυχία λοιπόν στο παρθενικό παραμυθοτάξιδο… Θέλω να έρθω οπωσδήποτε, αλλά δεν μπορώ να υποσχεθώ -ανωτέρα (οικογενειακή) βία γαρ… Πάντως όπως και να ‘χει θα ‘μαι νοερά εκεί. Φιλιά σε όλους!
  Μαρία Βραχιονίδου

  • speedxgrapher said,

   May 30, 2012 at 10:24

   Μαρία μου σε ευχαριστούμε πάρα πολύ! Είναι που λένε “στη βράση κολλάει το σίδερο”, αλλά πρέπει να πάρεις και την κρυάδα (του “άγνωστου” κοινού) για να στεριώσει. Για το οικογενειακό, ελπίζω να είναι ανωτέρα βία υποχρέωσης και όχι κάτι σοβαρό… Πολλά φιλιά και οι Θεοί μαζί μας!

 2. Σύλβια Βενιζελέα said,

  May 31, 2012 at 11:09

  Μπράβο…πολλά μπράβο πουλάκια μου !!!
  Το “πουλάκια”…δεν είναι τυχαίο…εκτός από δείγμα τρυφεράδας…δηλώνει και το “κλώθω” και το “ταξιδεύω” των πουλιών…
  Ελπίζω να έρθω και σε τούτο…το δεύτερο πέταγμα σας…όπως και να ‘ναι όμως, να το απολαύσετε!!!

  • speedxgrapher said,

   May 31, 2012 at 13:24

   Ευχαριστούμε πολύ (καλέ κυρία) Σύλβια! Το ίδιο ελπίζουμε κι εμείς. Τσίου!

 3. June 1, 2012 at 01:02

  […] συμμαθήτριές μου της Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης (τα Κλωθογυρίσματα). Περαιτέρω, η φερόμενη ως “τελευταία πριν το […]

 4. June 6, 2012 at 04:51

  […] – “Ταξίδια στο Σκοτάδι (του Δάσους)“. Ο μικρός μας απόπλους στα αφηγηματικά νερά – […]

 5. December 7, 2012 at 17:14

  […] κι εμείς στις 2 Ιουνίου 2012, με την πρώτη μας απόπειρα παράστασης. Πιο αυστηρά βεβαια, πρώτη φορά αφηγηθήκαμε έξω από το […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: