Παραμυθόγραμμα Αυγούστου 2012

Καλωσήλθατε ξανά! Επιτέλους έφυγαν μερικέ υποχρεώσεις από πάνω μου και κατάφερα να κοιμηθώ ένα αξιοπρεπές εξάωρο, δίχως παράξενα όνειρα (τα είχα δει νωρίτερα, όταν μισοκοιμόμουν όρθιος με την παρέα μου). Σε κάθε περίπτωση, Αύγουστος, ζέστη φαινομενικά πιο ανεκτή από του Ιουλίου και η 10η Γιορτή Παραμ,υθοών ήρθε κι έφυγε. Έχω κι από ‘κει να σας πω αρκετά, αλλά προέχει το καθυστερημένο μας Παραμυθόγρμμα και άλλωστε θα ήθελα για μια φορά να ξεκαθαρίσω και να στείλω φωτογραφίες στους ανθρώπους που μυ τις ζήτησαν.

Τα όσα προηγήθηκαν ακριβώς πριν από τη Γιορτή Παραμυθιών στη Τζια, η εμπειρία από την ίδια τη γιορτή, καθώς και το μεθεόρτιο της επιστροφής, επιβεβαίωσαν μια αντίληψη που πάντοτε κάπου κλωθογυρίζω στο μυαλό μου – το πιο κουραστικό πράγμα δεν είναι τελικά να τρέχεις από ‘δω κι από ‘κει, να κάνεις δουλειές, να ιδροκοπάς, αλλά να μην έχεις το χρόνο κα ακούσεις τις ίδιες σου τις σκέψεις, είτε σε σχέση με ό,τι κάνεις, είτε όχι. Έστω, αν δεν μπορείς να τις ακούσεις λόγω ορισμένων συνθηκών, πρέπει να βρίσκεις έναν τρόπο να μοιράζεσαι και να απελευθερώνεις – και όχι να φορτώνεις – την ένταση μέσα στο κρανίο σου. Όταν βρεθείς σε αυτή τη λεπτή γραμμή μεταξύ της άγριας χαράς που είναι γραμμένη στα γονίδιά μας και του ορίου της εξάντλησης, μερικές φορές, έστω για λίγο, έστω φευγαλέα, οι κλωβοί που φτιάχνουν οι άνθρωποι γύρω τους ανοίγουν – και τότε ακούνε, βλέπουν, αγγίζουν. Όταν χαράξει ξανά ο ήλιος της συνείδησης, συχνά όλα αυτά μοιάζουν με θολό όνειρο, εκεί, στις παρυφές της μνήμη. Πότε-πότε όμως, με ένα λοξό βλέμμα – πιο σπάνια, ανταλλάζοντας μια ματιά – βλέπουν τα αιθέρια, ασημένια νήματα που τους ενώνουν.

Όπως δεν έχει σημασία που οι άνθρωποι δεν αγγίζουν ποτέ ο ένας τον άλλο (από φυσικής απόψεως), αλλά τους αρκεί να πιστεύουν στην ψευδαίσθηση της αφής, έτσι και τα νήματα δεν είναι σημαντικό να τα βλέπεις – αρκεί να ξέρεις ότι βρίσκονται εκεί.

Αρκετά όμως με τη σοροπιαστή φιλοσοφία της αμπέλου. Θαρρώ πως είναι ώρα να επιστρέψουμε στο θέμα μας, για το μήνα που θα’ χει φέτος δυο αυγουστάτικα φεγγάρια!

Σάββατο, 04/08, Έναρξη στις 19:30 – “Ήρωες Μυθικοί, Δράκοι Παραμυθένιοι” (Λόφος του Στράνη, Ζάκυνθος).

Δευτέρα, 06/08, Έναρξη στις 19:30 – 2ο Φεστιβάλ Αφήγησης – Παραμύθια και Μύθοι στου Κενταύρου τη Ράχη (δείτε το πρόγραμμα για λεπτομέρειες).

Τρίτη, 07/08, Έναρξη στις 19:30 – 2ο Φεστιβάλ Αφήγησης – Παραμύθια και Μύθοι στου Κενταύρου τη Ράχη (δείτε το πρόγραμμα για λεπτομέρειες).

Τετάρτη, 08/08, Έναρξη στις 19:00 – 2ο Φεστιβάλ Αφήγησης – Παραμύθια και Μύθοι στου Κενταύρου τη Ράχηη (δείτε το πρόγραμμα για λεπτομέρειες).

Πέμπτη, 09/08, Έναρξη στις 18:30 – 2ο Φεστιβάλ Αφήγησης – Παραμύθια και Μύθοι στου Κενταύρου τη Ράχηη (δείτε το πρόγραμμα για λεπτομέρειες).

Παρασκευή, 10/08, Έναρξη στις 10:00 – 2ο Φεστιβάλ Αφήγησης – Παραμύθια και Μύθοι στου Κενταύρου τη Ράχη (δείτε το πρόγραμμα για λεπτομέρειες).

Παρασκευή, 10/08, Έναρξη στις 10:00 – Βιωματικό Σεμινάριο “Πες μου ένα παραμύθι” (Πολυχώραφο “Ξουτκά”, Βασιλικά Βόρειας Εύβοιας).

Παρασκευή, 10/08, Έναρξη στις 22:30 – “Στην Αγκαλία της Σαχραζάτ” (Πολυχώραφο “Ξουτκά”, Βασιλικά Βόρειας Εύβοιας).

Σάββατο, 11/08, Έναρξη στις 10:00 – 2ο Φεστιβάλ Αφήγησης – Παραμύθια και Μύθοι στου Κενταύρου τη Ράχηη (δείτε το πρόγραμμα για λεπτομέρειες).

Σάββατο, 11/08, Έναρξη στις 10:00 – Βιωματικό Σεμινάριο “Πες μου ένα παραμύθι” (Πολυχώραφο “Ξουτκά”, Βασιλικά Βόρειας Εύβοιας).

Σάββατο, 11/08, Έναρξη στις 21:00 – “Η Χρυσομηλιά” (Πολυχώραφο “Ξουτκά”, Βασιλικά Βόρειας Εύβοιας).

Σάββατο, 11/08, Έναρξη στις 20:00 – Παράσταση Κουκλοθεάτρου “Ο Μισοκοκοράκος” (“Πύργος Μπαζαίου”, Νάξος).

Κυριακή, 12/08, Έναρξη στις 10:00 – 2ο Φεστιβάλ Αφήγησης – Παραμύθια και Μύθοι στου Κενταύρου τη Ράχη (δείτε το πρόγραμμα για λεπτομέρειες).

Κυριακή, 12/08, Έναρξη στις 10:00 – Βιωματικό Σεμινάριο “Πες μου ένα παραμύθι” (Πολυχώραφο “Ξουτκά”, Βασιλικά Βόρειας Εύβοιας).

Κυριακή, 13/08, Έναρξη στις 20:00 – Παράσταση Κουκλοθεάτρου “Ο Μισοκοκοράκος” (“Πύργος Μπαζαίου”, Νάξος).

Α.Μ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: