ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΝΕΑΡΟΥ ΣΕΡΛΟΚ ΧΟΛΜΣ: Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΒΔΕΛΛΑ (Εκδόσεις Μεταίχμιο)

Πριν από μερικές μέρες κυκλοφόρησε η νέα μου μετάφραση, το δεύτερο βιβλίο της σειράς ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΝΕΑΡΟΥ ΣΕΡΛΟΚ ΧΟΛΜΣ, με τίτλο Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΒΔΕΛΛΑ. Ο Andrew Lane συνεχίζει να χτίζει το εφηβικό προφίλ του ήρωα, πιάνοντας το νήμα από εκεί που σταμάτησε το προηγούμενο βιβλίο, δηλαδή το καλοκαίρι του 1868. Βρισκόμαστε τρία χρόνια μετά το τέλος του Αμερικανικού Εμφυλίου και τη δολοφονία του Abraham Lincoln από τον John Wilkes Booth.

Ένας προβληματισμένος Amyus Crow  (ο δάσκαλος του Sherlock σε πολλές από τις τέχνες και τις ικανότητες που θα γίνουν το πρακτικό και διανοητικό οπλοστάστιο του μελλοντικά μεγάλου ντετέκτιβ) λαμβάνει νέα ότι ο δολοφόνος του Lincoln πιθανόν να βρίσκεται στην Αγγλία και συζητάει με τον Mycroft Holmes ποιες θα πρέπει να είναι οι επόμενες κινήσεις τους.  Ωστόσο, ο καλοπροαίρετος ερευνητικός παρορμητισμός του Sherlock θέτει σε κίνηση μια αλυσίδα γεγονότων που θα ανατρέψει τα όποια σχέδιά τους και θα τους αναγκάσει να ακολουθήσουν μια τελείως διαφορετική και αρκετά ανορθόδοξη προσέγγιση…

Έτσι ο Sherlock θα βρεθεί μαζί με τον Crow και την κόρη του, Virginia, στο ατμόπλοιο Scotia, με προορισμό την Αμερική, καταδιώκοντας έναν από τους πιο επικίνδυνους και παρανοϊκούς άνδρες που έζησαν εκείνη την εποχή. Στο ταξίδι θα συμβούν πολλά, αλλά μεταξύ άλλων θα συναντήσει τον Rufus Stone, ο οποίος ευθύνεται για την εμμονή του ήρωα με το βιολί –  που κάποτε θα βασανίζει τον John Watson – καθώς και τον Γερμανό εφευρέτη, Graf von Zeppelin.

Η δε Αμερική, χώρα ακόμα άγρια και αδάμαστη, κρύβει πολύ περισσότερους κινδύνους από αυτούς των άγονων, όσο και όμορφων, εκτάσεών της.  Και η Κόκκινη Βδέλλα; Ω, έχει κι αυτή το ρόλο της, πρακτικό όσο και συμβολικό, αλλά για να μάθετε περισσότερα θα πρέπει να διαβάσετε το βιβλίο.

Α.Μ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: