Η Δύναμη του BOTCH! (and other Fanzine goodness)

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, την Κυριακή ολοκληρώθηκε το 9ο COMICDOM CON ATHENS και αξιόπιστες πηγές λένε πως οι συντελεστές και οι περευρισκόμενοι βιώνουν κυρίως ένα post-Con depression, ενώ μια μικρή μειοψηφία post-Con high. Εγώ προσωπικά βιώνω την ελαφρότητα στης post-Con λοβοτομής και την εξάντληση δύο μηνών εργασιακού εγκλεισμού, ακολουθούμενου από ένα τριήμερο ξέφρενης δραστηριότητας. Δεν με χαλάει, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν παραπατάω.

Δεδομένης της συμμετοχής μας με το BOTCH! #1, μαζί με τη Μαρία Κουλουμπαρίτση, φέτος πέρασα περισσότερο χρόνο από κάθε άλλη φορά στον όροφο των Fanzines (2ος Όροφος της Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης για όλους τους ανθρώπους πλην των Αμερικανών, που λένε το Ισόγειο 1ο) και ομολογώ πως ήταν μάλλον από τις πιο διασκεδαστικές εμπειρίες. Όλα αυτά τα χρόνια πηγαινοέρχομαι συνεχώς μεταξύ ορόφων, αιθυουσών, workshops, panels, signings κλπ κλπ. με αποτέλεσμα να παίρνω πάντα μια μικρή γεύση από το τι συμβαίνει εκεί πάνω. Μην φαντάζεστε ότι φέτος δεν έτρεχα (δεν υπάρχει κανένα Hobbit μου να με έχει αυτή τη στιγμή σε πέλμα-σόλα μπότας), αλλά ως γεγονός βίωσα πολύ περισσότερο το χώρο και την ατμόσφαιρα των Fanzines.

Για να προλάβω τις εξυπνάδες, όχι, δεν αναφέρομαι στην όχι-και-τόσο-διακριτική οσμή της συγκεντρωμένης ανθρωπομάζας, όμως αυτή είναι κάτι που (α) το έχω συνηθίσει, (β) είναι αναπόφευκτο δεδομένου του αναγκαστικά περιορισμένου χώρου, πλην όλο και καλύτερου με τα χρόνια και (γ) αποτελεί καλό σημάδι, διότι σημαίνει πως ο κόσμος περνάει χρόνο εκεί, ξεφυλλίζοντας και αγοράζοντας τα πονήματα των δημιουργών.

Το BOTCH! #1 πήρε καλές κριτικές “στα όρθια” και αναμένουμε τις αντιδράσεις από όσους και όσες το διαβάσουν τις επόμενες ημέρες. Φυσικά η αναμενόμενη κριτική είναι το γεγονός πως έχει αρκούντως “εσωτερικό” χιούμορ και κάποιος που δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με παιχνίδια RPG, επιτραπέζια ή στον υπολογιστή (και γενικώς όλα αυτά που συνιστούν το “geek culture” με έμφαση στους Gamers), σαφώς δεν θα πιάσει όλα τα αστεία. Θέλω ωστόσο να πιστεύω πως οι ίδιοι οι χαρακτήρες είναι αρκετά κωμικοί κι ενδιαφέροντες στην εμφάνιση και την υπόλοιπη συμπεριφορά τους για να κρατήσουν και τον “ανειδίκευτο” αναγνώστη.

[Edit: και φυσικά άλλαξα σειρά στις φωτογραφίες για να βγαίνει συμμετρικό το σχήμα].

Μετά από αυτά, θαρρώ πως έχουν σειρά μερικές ευχαριστίες: καταρχήν στις Αδελφές Κουλουμπαρίτση – στη Μαρία που σκίτσαρε ακατάπαυστα και δεν λύγισε στο (μολογουμένως δύσκολο, ειδικά για πρώτη φορά) πόστο της και στη Ντίνα για όλη τη βοήθεια που μας πρόσφερε και το… ταλέντο της στο marketing. Στη Χαρά, τη Χριστίνα, τη Σοφία, τον Αντώνη, την Ειρήνη, το Βασίλη, το Δημήτρη, τη Θάλεια, τον Cassiel και την Ολγάρα για την καλή παρέα. Στους “γείτονες” και φίλους που μας βοήθησαν ποικιλοτρόπως, από το γέλιο μέχρι πρακτικά ζήτήματα: Βάλια Καπάδαη, Παύλο Παυλίδη, Λουκία Τζωρτζοπούλου, Σοφία Κυρίσογλου (“Δεν ξερς την τύφλα σ’ Γιάννη Χιουνιά”, “Σι δαγκάσ'”), Ομάδα Omni (RPG, μπισκότα, καφρίλα και η τρισχαριτωμένη Μελίνα Δάρρα που νομίζει ότι δεν μπορεί να ζωγραφίσει αρκετά καλά). Παντελή Κασώτη γιατί νοιώθει τη φάση με το νεύρο που θυμάμαι από τη δική του ηλικία. Τέτη Σώλου, για την καλή διάθεση και τα αστεία της. Σοφία Χατζάκη γιατί η τρέλα της είναι σαν να ξαναβρίσκω μια παλιά φίλη (πέρα από την ίδια).  Steve Στιβακτή και “την απέναντι τριάδα” γιατι ρίχνουμε το γέλιο της nerd αρκούδας. Θεοδόση Δελή γιατί είσαι θεότρελος ρε φίλε! Ιωάννα Σιατερλή για τις όμορφες εικόνες, το σκίτσο που μου έκανε και το χαμόγελό της.

Θα μπορούσα να συνεχίσω αυτή την ήδη κολοσσιάια λίστα με πολλά άτομα ακόμα, αλλά αν δεν έχετε ήδη βαρεθεί να διαβάζετε, σας βλέπω να την κάνετε “πιο γρήγορα κι από μια επιταχυνόμενη σφαίρα” (δόκιμη μετάφραση της λάθος έννοιας του “faster than a speeding bullet”).

Πιο πάνω έβαλα ένα μικρό δείγμα από φωτογραφίες, όπου εικονίζονται πολλά από τα ποαναφερθέντα άτομα (ίσως βάλω και λεζάντες – το επεξεργάζομαι), αλλά περιμένοντας τα επίσημα post του Comicdom είπα να περιορίσω τη γκάμα μου.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

[Edit: and also… the loot!].

Αναμένονται συντόμως κι άλλες στα διάφορα blogs μου, ίσως ακόμα μερικές κι εδώ.

Geek on!

Α.Μ.

1 Comment

  1. June 22, 2014 at 13:10

    […] αποφασίσαμε με τη Μαρία Κουλουμπαρίτση να βγάλουμε το πρώτο τεύχος του BOTCH! στο COMICDOM CON ATHENS 2014. Ταυτόχρονα και ακολούθως, αρχίσαμε να ανεβάζουμε […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: