Παρουσίαση και Playtest του D&D Next στο Κάισσα Café!

2014-07-28 - D&D Next Presentation

Καλησπέρα στην ομήγυρη! Σκέφτομαι πως θα μπορούσα να πω πολλά ελέω του τίτλου, αλλά ο χρόνος με πιέζει κι έτσι θα μείνω στα βασικά. Πριν από 18 χρόνια έκατσα μαζί με άλλους γύρω από ένα τραπέζι κι έριξα για πρώτη φορά τα πολύεδρα ζάρια που μου άνοιξαν την πύλη του (τότε) Advanced Dungeons and Dragons. ήταν μια πύλη φαντασίας, δημιουργικότητας και προάγγελος, εν αγνοία μου, του πολύ μεγαλύτερου κόσμου της προφορικής αφήγησης.

Στα RPG ένας ξεκινάει τον μίτο της ιστορίας και όλοι οι καθισμένοι στο τραπέζι από τον μίτο αυτό την υφαίνουν, την ξηλώνουν, την αλλάζουν και στο τέλος της νύχτας, συχνά με το πρώτο φως της μέρας, την αφήνουν να ξεκουραστεί. Γυρίζουν στον κόσμο των ανθρώπων μέχρι την επόμενη φορά και η ιστορία είναι πάντοτε εκεί και τους περιμένει. Αν τελειώσει η μία, τους καρτερά η επόμενη.

Ο Gary Gygax και ο Dave Arneson δεν έφτιαξαν απλά ένα παιχνίδι. Έφτιαξαν κανόνες για το πώς μπορείς να πλάσεις ιστορίες μαζί με άλλους κι ύστερα τους έμαθαν στον κόσμο. Έχουν περάσει ακριβώς 40 χρόνια από την πρώτη εμφάνιση του D&D και το ίδιο το παιχνίδι, σαν άλλος ήρωας ιστορίας, έχει περάσει από 40 κύματα, πότε στην κορυφή του αφρού κι άλλοτε στο βάραθρο του πυθμένα.

D&D Next Edited & Lettered Final

Παρόλο που μπαίνω στον πειρασμό, δεν θα κάνω συγκρίσεις και δεν θα εκφράσω προτιμήσεις. Αρκεί να πω πως, συμμετέχοντας στο ανοιχτό playtest που έκανε η Wizards of the Coast, όπως και άλλοι 175000 περίπου παίκτες ανά τον κόσμο, νοιώθω πως το παιχνίδι επιστρέφει στις ρίζες του, στην ουσία του Role Playing.

Σας περιμένουμε λοιπόν τη Δευτέρα, 28 Ιουλίου και ώρα 19:30, στο Κάισσα Café (Μεσογείων 12, Αμπελόκηποι, περίπου ένα τετράγωνο από τη διασταύρωση της Λεωφόρου Αλεξάνδρας), όπου θα μιλήσουμε για το παιχνίδι, θα παρουσιάσουμε τη νέα έκδοση που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα πριν από περίπου μια εβδομάδα, θα ακούσετε προφορική αφήγηση βασισμένη σε περιπέτεια D&D και φυσικά, θα μπορέσετε να συμμετάσχετε στο Playtest! Θα υπάρχει περιορισμένη δυνατότητα συμμετοχής, αλλά όσοι δεν καταφέρουν ενδεχομένως να συμμετάσχουν, θα μπορούν να παρακολουθούν. Πιθανώς να υπάρχουν και μερικά άλλα πράγματα, αλλά αυτά δεν θα τα αποκαλύψουμε παρά μόνο αυθημερόν.

For Gary and Dave!

For stories and fantasy!

For that elusive natural 20!

Μη λείψει κανείς!

Α.Μ.

1 Comment

  1. August 26, 2014 at 12:49

    […] Το παραπάνω εξώφυλλο ήταν για το promo που φτιάξαμε με αφορμή την πρώτη παρουσίαση του D&D Next στην Ελλάδα, στο Κάισσα Café. […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: