ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΝΕΑΡΟΥ ΣΕΡΛΟΚ ΧΟΛΜΣ: ΣΤΗΝ ΚΟΨΗ ΤΟΥ ΜΑΧΑΙΡΙΟΥ (Εκδόσεις Μεταίχμιο)

2014-11-19 -  Metaichmio Publishing - Sherlock Holmes v.6 - FKnife Edge - Cover - Greek - SmallΠριν από μερικές ημέρες κυκλοφόρησε η νέα μου μετάφραση, το έκτο βιβλίο στη σειρά ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΝΕΑΡΟΥ ΣΕΡΛΟΚ ΧΟΛΜΣ, με τίτλο ΣΤΗΝ ΚΟΨΗ ΤΟΥ ΜΑΧΑΙΡΙΟΥ. Μετά από έναν περίπου χρόνο απουσίας στις ασιατικές θάλασσες και τα ενδιάμεσα λιμάνια μέχρι τις αγγλικές ακτές, ο Sherlock επιστρέφει στο σπίτι του, ή τουλάχιστον όσο πιο κοντά στο σπίτι του θα τον φέρει το Gloria Scott.

Έτσι αποβιβάζεται στη δυτική ακτή της Ιρλανδίας, σχεδιάζοντας το ταξίδι προς την Αγγλία και… το Φάρναμ, το Λονδίνο; Πριν προλάβει να δώσει απάντηση σε αυτά τα εσωτερικά ερωτήματα, βρίσκει τον μεγάλο του αδελφό να τον περιμένει στο λιμάνι, εν μέρει για να τον προϋπαντήσει κι εν μέρει διότι χρειάζεται τη βοήθειά του. Ένας φερόμενος πνευματιστής και ο προστάτης του, ο σερ Σάντρακ Κουιντίλιαν, κάνουν μια δημοπρασία, προκειμένου να καταλήξουν σε ποιον εκπρόσωπο των μεγάλων δυνάμεων της εποχής θα προσφέρει τις υπηρεσίες του, επικοινωνόντας με τις ψυχές νεκρών κατασκόπων.

Αν τα λεγόμενά του αληθεύουν, η Βρετανία πρέπει πάση θυσία να κερδίσει τη δημοπρασία – αν όχι όμως, πρέπει να υπάρχουν αδιάσειστες αποδείξεις για τη σκευωρία. Στα πλαίσια αυτής της έρευνας, ο Σέρλοκ θα ξαναβρεί τόσο τους ιδιόμορφους συντρόφους και φίλους που απέκτησε στα προηγούμενα βιβλία, όσο και μερικούς από τους εχθρούς που τον έβαλαν σε αυτό το μονοπάτι.

Κατά κάποιο τρόπο, το συγκεκριμένο βιβλίο αποτελεί το κλέισιμο του πρώτου κύκλου, επιστρέφοντας τον ήρωα (περίπου), στο σημείο από το οποίο ξεκίνησε, αλλαγμένο ωστόσο για πάντα.

Α.Μ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: